Харчова промисловість

Основним фактором підвищення ефективності виробничої діяльності на підприємствах є автоматизація технологічних процесів. Передові системи автоматизації впроваджуються на самих різних харчових виробництвах: кондитерських фабриках, маслобійних, консервних, рибних, молокозаводах, хлібопекарських заводах і т.д. У технологічних процесах широке застосування отримало таке обладнання, як автоматичні прилади для нарізання продуктів, стерилізатори, автоматичні мийки, пастеризатори, пристрої для термічної обробки, промислові дозатори та багато іншого.

АСУ ТП для харчових виробництв відрізняються наявністю широкого спектра функціональних можливостей і технічних характеристик, завдяки яким забезпечується безпека і безвідмовність роботи всього підприємства. Дані системи здатні ефективно вирішувати такі завдання:

  • контроль маси та високоточне дозування сировини в автоматичному режимі;
  • значне зниження трудомісткості продукції, що випускається;
  • своєчасне отримання необхідних техніко-економічних даних;
  • забезпечення економічної витрати сировини та напівфабрикатів;
  • підтримання заданого технологічного режиму на підприємствах харчової промисловості;
  • здійснення внутрішнього контролю якості на всіх етапах виробництва;
  • скорочення технологічних простоїв обладнання;
  • оптимізація рівня приймання і перероблювання сировини;
  • скорочення обсягу бракованої продукції;
  • мінімізація втрати сировини;
  • підвищення якості готової харчової продукції;
  • своєчасне попередження про ризик виникнення аварійної або нештатної ситуації.

Застосування сучасного програмного забезпечення дозволяє виконувати необмежену кількість трудомістких операцій без залучення персоналу, шляхом чого зменшується відсоток виникнення помилок, пов'язаних з людським фактором. Автоматизація харчової промисловості забезпечує не тільки контроль всіх технологічних процесів, а й управління фінансовими потоками. Також варто відзначити такі переваги системи, як оперативність управління, достовірність відомостей і відображення технологічних даних в зручному для оператора вигляді.

ЕТАПИ ВПРОВАДЖЕННЯ АСУ ТП НА харчових виробництв
Автоматизація харчових виробництв на увазі установку автоматичних технологічних ліній, впровадження систем моніторингу та спеціальних програмних засобів, а також створення АРМ (автоматизовані робочі місця) і навчання персоналу. Як правило, подібна система управління формується з урахуванням подальшого розширення і нарощування промислових потужностей.

Впровадження АСУ ТП на харчовому виробництві відбувається в кілька етапів:

  • технічне обстеження виробництва;
  • розробка методів оптимізації;
  • підбір оптимального устаткування і засобів автоматизації;
  • складання технічного завдання з урахуванням завдань підприємства харчової промисловості;
  • проектування і підготовка документації для АСУ ТП;
  • виготовлення силових шаф і шаф управління;
  • поставка та шеф-монтаж обладнання на об'єкті;
  • пуско-налагоджувальні роботи;
  • навчання персоналу роботі з системами автоматизації.

Наша компанія пропонує Вам послуги з розробки та впровадження АСУ ТП для харчових та інших виробництв. Ми застосовуємо новітнє обладнання і передові технології, завдяки чому кожне підприємство вийде на новий щабель економічного розвитку. Наша компанія зарекомендувала себе як надійний партнер завдяки наступним перевагам:

  • досвід автоматизації організацій понад 10 років;
  • використання надійних систем, якість яких підтверджується сертифікатами;
  • штат кваліфікованих фахівців;
  • співробітництво як з невеликими, так і багатопрофільними підприємствами;
  • гнучка інтеграція ПО з уже існуючими на підприємстві різними системами;
  • надання додаткового функціонала АСУ ТП (звіти різної складності), який дозволяє проводити аналітику системи (розширений базовий функціонал АСУ ТП).

Якщо Ви прагнете оптимізувати та вдосконалити виробничий процес, виключити помилки, пов'язані з людським фактором, і підвищити керованість Вашого підприємства, то звертайтеся до нас!

Для отримання консультацій телефонуйте за номерами в Контактах, або Ви можете звернутися за більш детальною інформацією скориставшись формою зворотнього зв'язку.